
Terror i Bruxelles

132 dræbt og 300 såret
Bruxelles glemmer aldrig 22. Marts
Tirsdag morgen d. 22 Marts 2016 blev den belgiske hovedstad, Bruxelles, ramt af et attentat, der kostede mindst 34 livet og 299 sårede.
Som centralnerve i europæisk politik og attraktiv rejsedestination for turister er Bruxelles i den grad et knudepunkt for politikere samt rejsende, der er på jagt efter storbyferie. Derfor er byens lufthavn, Zaventem, med op mod 1,5 millioner gennemrejsende om måneden også en travl en af slagsen.
Det var den også tirsdag morgen, hvor mindst 3 formodede terrorister entrerede den store lufthavn med det simple formål: At sprænge sig selv i luften og dræbe så mange som muligt.
Uvidende om gerningsmændenes dystre hensigter har taxaerne formentlig strømmet ind på holdepladserne, mens de rejsende febrilsk har ledt efter pas og andre vigtige rejsedokumenter.
Zaventem-lufthavnen har med andre ord taget sig ud, som stort set alle andre lufthavnen gør en travl hverdagsmorgen.
Midt i travlheden satte de formodede gerningsmænd angiveligt kursen mod afgangsskrankerne nummer 3 og nummer 6, hvor der tirsdag var check-in hos British Airways, American Airlines og Brussel Airlines - alle flyselskaber med nationaliteter, der indgår i koalitionen mod Islamisk Stat.
Da klokken passerede 08.18 var gerningsmændene angiveligt nået frem til skrankerne, hvor den ene af selvmordsbomberne detonerede sit selvmordsbælte og sprængte sig selv i luften. 15-20 sekunder efter lyder endnu en eksplosion, der angiveligt detoneres af en anden selvmordsbomber. Ifølge øjenvidner blev der kort inden eksplosionen råbt på arabisk, mens de 3 gerningsmænd skulle have åbnet ild.
De kraftige eksplosioner efterlod ankomsthallen i kaos og panik, og videoer fra stedet, der er optaget umiddelbart efter eksplosionerne, viser, at røgen i minutterne efter lagde sig tungt ned over dem, der endnu befandt sig i lufthavnen.
Tusinder af paniske mennesker strømmede herefter ud af lufthavnen, fly blev omdirigeret og det belgiske politi påbegyndte evakueringen af Zaventem-lufthavnen.
De to selvmordsbomber dræber ifølge den belgiske sunhedsminister, 16 mennesker.
Alt imens røgen endnu ikke havde lagt sig i Zaventem-lufthavnens ankomsthal, lød endnu en eksplosion i den centrale Bruxelles, da en bombe sprænger omkring klokken 09.15 ved metrostationen Maelbeek, der ligger cirka 100 meter fra EU-kommissionens hovedsæde.
Bomben dræber, 20 mennesker.
Men trods den kraftige eksplosion, var der tilsyneladende tvivl om, hvad der egentlig var sket.
Få timer efter angrebene offentliggjorde det belgiske politi billeder fra et overvågningskamera i Zaventem-lufthavnen, der viser tre mænd, som formodes at være gerningsmændene bag eksplosionerne i lufthavnen. De to af mændene skulle angiveligt stå bag de to eksplosioner, mens den sidste menes at have båret det selvmordsbælte, der blev fundet i lufthavnen efter evakueringen, og som blev bragt til en kontrolleret sprængning af det belgiske politi.
Det belgiske politi har nu igangsat en regulær menneskejagt på den 3. mand, som stadig skulle være på fri fod.
Under den efterfølgende menneskejagt har politiet ifølge flere medier fundet kemikalier, en sømbombe og et flag fra terrorbevægelsens Islamisk Stat i bydelen Schaerbeek. Det er dog ikke bekræftet, at der skulle være en sammenhæng mellem fundene og angrebene på lufthavnen og metroen.
Islamisk Stat offentliggjorde tirsdag en eklæring gennem det islamiske nyhedsbureau Amaq News Agency, der ifølge The Guardian skriver:
- Islamisk Stat har gennemført en række bombeattentater med bombebælter rettet mod en lufthavn og en central metrostation i den belgiske hovedstad, Bruxelles, tirsdag.
Islamisk Stat har tidligere brugt Amaq News Agency som nyhedskanal, når de har taget ansvaret for angreb, og bureauet skulle angiveligt have nære kontakter til terrorbevægelsen.
Det var selvsamme nyhedsbureau, der for få måneder siden som de første kunne bringe nyheden om, at Islamisk Stat påtog sig skylden for 2 terroristers nedskydning af flere personer i San Bernadino i Californien.

Terror i Bruxelles
Afskedsbrev fra terrorister
Politiet har fundet et afskedsbrev på Ibrahim El Bakraouis computer, som blev fundet i en skraldespand i lufthavnen.
'Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre,' står der på fransk i brevet.
Ifølge det engelske medie Business Insider havde han også skrevet i brevet, at han var i en slem situation.
'Hvis jeg ikke gør noget nu, ender jeg i en fængselscelle,' står der i brevet.
Ifølge brevet blev Ibrahim El Bakroui jagtet over det hele, og han vidste ikke, hvad han skulle gøre. Han følte sig ikke sikker nogen steder.
Belgiske myndigheder bekræfter, at brødrene Ibrahim og Khalid El Bakraoui udførte selvmordsangreb i Bruxelles. En 3. gerningsmand er fortsat på fri fod.
Ifølge den føderale anklager stod Khalid El Bakraoui bag angrebet i et metrotog ved metrostationen Maelbeek i Bruxelles tirsdag, mens hans bror, Ibrahim, var en af selvmordsbomberne i Zaventem-lufthavnen.
To mænd, der er blevet optaget på lufthavnens overvågningskameraer sammen med Ibrahim, er ikke blevet identificeret.
På et pressemøde oplyser Belgiens føderale chefanklager, Frederic Van Leeuw, at det officielle dødstal efter tirsdagens angreb i Bruxelles er 31, mens 270 er såret.
Øjnvidne:
Bomben var meget stor
Ifølge en ny øjenvidneberetning var eksplosionen ved metrostationen Maelbeek i Bruxelles så voldsom, at folk oppe på gaden blev forbrændt.
Den walisiske journalist Dafydd ab Iago, som bor i Bruxelles, var på metrostationen tirsdag formiddag ved 9-tiden, da en eksplosion i en tog-vogn på et splitsekund forvandlede den morgentravle metrostation til et kaotisk inferno.
Han fortæller, at eksplosionen udløste en ildkugle, der var så intens, at selv folk på gadeniveau tydeligt mærkede den.
- Varmen var så intens, at folk på gaden uden for metroen blevet forbrændt. Folk lå på gaden, men der var ingen døde, siger Dafydd ab Iago
Kort efter eksplosionen ankom redningspersonalet, som begyndte at bære døde og sårede fra den tilrøgede metrostation og op på gaden på bårer.
Flere voldsomme videoer fra øjeblikket efter terrorangrebet mod metrostationen er dukket op på Youtube og sociale medier. På en af dem ses passagerer forlade en togvogn og bevæge sig i sikkerhed gennem en mørk, røgfyldt tunnel, mens skrigende og grædende børn kan høres blandt de evakuerede.
- Vi kørte fra Maelbeek mod bycentrum omkring kl. 9.07-9.10, og pludselig kunne vi mærke en eksplosion, som tilsyneladende stammede fra fronten af toget. Lyset gik, og der udbrød panik efter det, der netop var sket i lufthavnen. Togets døre blev tvunget op, så vi kunne komme ud af toget. Der var en masse røg. Vi kom ud via Maelbeek-stationen. Glasdørene var blæst ud. Eksplosionen må have været meget voldsom, siger et øjenvidne.


Det ved vi om terroristerne
To formodede terrorister er døde, og en er fortsat på flugt, efter tirsdagens dramatiske terrorangreb i Bruxelles, som kostede 34 personer livet og sårede flere hundrede personer. Her er, hvad vi ved om de formodede terrorister.
Tirsdag morgen blev Bruxelles lufthavnen Zaventem ramt af to eksplosioner, da et par selvmordsbombere sprængte sig selv og adskillige andre i luften.
Ikke længe efter ramte en eksplosion metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles - ikke langt fra flere EU-institutioner. Samlet set er mindst 34 personer døde i angrebene, mens mindst 250 er blevet såret.
Onsdag har den belgiske statsanklager sagt på et pressemøde, at den mand som sprængte sig selv i lufthavnen og den mand, som sprængte metrostationen, er et brødrepar, mens den sidste af de tre formodede terrorister, som var på et overvågningsbillede fra lufthavnen sammen med de to brødre, efter flere medier umiddelbart skrev, han var anholdt, fortsat er på flugt fra myndighederne.
Han blev taget til fange af belgisk politi i Bruxelles-bydelen Anderlecht onsdag formiddag.
Artiklen fortsætter under billedet.
De 2 til venstre på billede er de formodede selvmordsbombere fra Bruxelles Lufthavn. Manden til højre er eftersøgt
Her er, hvad vi ved om de tre formodede terrorister:
-
De 2 døde selvmordsbombere var et par brødre ved navn Khalid og Brahim El Bakraoui.
-
Ifølge den belgiske avis La Derniere Heure var 27-årige Khalid El Bakraoui i forvejen under mistanke for terroraktiviteter, mens 30-årige Brahim angiveligt var på flugt efter en dom for anden kriminel aktivitet.
-
Ifølge Paris Match var de to brødre, Khalid og Brahim El Bakraoui, målet for en stor politirazzia for blot en uge før terrorangrebet i Bruxelles. Khalid El Bakraoui havde under et falsk navn lejet den lejlighed i bydelen Forest i den belgiske hovedstad, hvor politiet dræbte en bevæbnet mand under razziaen.
-
Brødrene El Bakraoui var i forvejen mistænkt for at have hjulpet terroristerne fra angrebet mod Paris med at skjule sig.
-
Den omfattende razzia sidste tirsdag var med til at bringe politiet på sporet af den formodet sidste terrorist fra angrebet mod Paris den 13. november, Salah Abdeslam. Hans fingeraftryk blev fundet i lejligheden, og tre dage senere blev Abdeslam anholdt efter et nyt skudopgør med specialstyrker fra det belgiske politi ved en lejlighed i Bruxelles.
-
Den anholdte mand, som blev fanget efter en større menneskejagt onsdag morgen og formiddag, antog man først var den 25-årige Najim Laachraoui. Men det har vist sig ikke at være tilfældet. I stedet er en anden person, hvis identitet endnu ikke er kendt, blevet anholdt.
-
Najim Laachraoui er ifølge flere medier fortsat mistænkt for at være den tredje bombemand i terrorangrebet i Bruxelles.
-
For få dage siden, i forbindelse med politiets afhøring af den formodede Paris-terrorist Salah Abdeslam, kom det frem, at den 25-årige Najim Laachraoui er efterlyst efter angrebet på Paris sidste år.
-
Man mener, at Najim Laachraouis forbindelse til angrebene i Paris sidste år er, at den 25-årige mand lavede bomberne, der blev brugt ved angrebet på den franske hovedstad.
-
Najim Laachraoui har angiveligt været rejst til Syrien i 2013. Dengang brugte han et alias, som var Soufiane Kayal.
-
Under navnet Soufiane Kayal blev han sammen med Salah Abdeslam standset ved den ungarsk-østrigske grænse i september 2015. I samme bil var ifølge The Guardian også Mohammed Belkaid, som blev dræbt af belgisk politi i forbindelse med de ransagninger, som første til Salah Abdeslams anholdelse i Bruxelles i sidste uge.
-
Således kan alle tre formodede terrorister fra angrebet 22. marts kædes sammen med Salah Abdeslam, som menes at være en af bagmændene for angrebet på Paris 13. november, der kostede 130 livet og sårede hundredvis.






Sorg hos de danske politikere
Terror i Bruxelles
Mor til Tvillinger døde i Bruxelles
Den 37-årige Adelma Marina Tapia Ruiz fra Peru er det første navngivne offer for tirsdagens terrorangreb i Bruxelles.
Det bekræfter det peruvianske udenrigsministerium ifølge The Guardian.
Adelma Marina Tapia Ruiz blev dræbt under eksplosionerne i Zaventem Lufthavn i Bruxelles tirsdag morgen.
Ifølge The Guardian har storehendes bror, Fernando Tapia, fortalt til den peruvianske radiostation RPP, at hans søster var i lufthavnen med sin belgiske mand, Christophe Delcambe, og parrets to fire-årige døtre. Familien var angiveligt på vej til New York for at besøge Adelma Marina Tapia Ruiz' søster.
Hjemme i Peru begræder Fernando Tapia tabet af sin lillesøster.
- Det er meget svært at beskrive den smerte, vi føler, men som storebror bliver jeg nødt til at forsøge. Det er endnu sværere at forstå, hvordan skæbnen tog livet af en højt elsket person, men helt umuligt er det at forstå, at man ikke kan være ved hendes side i denne tragedie, som i dag bankede på vores families dør, skriver han på Facebook.
Adelma Marina Tapia Ruiz' mand blev angiveligt også skadet under bombeeksplosionerne i lufthavnen. Det samme skulle den ene af parrets to fire-årige tvillingepiger være blevet. Hun blev ramt af dele, der rev sig løs efter eksplosionen.
Broderen fortæller i radiointerviewet ifølge The Guardian, at Christophe Delcambe fulgte to døtre ud af gate-området for at lege. Siden så han aldrig sin kone i live.
Efter angrebet kunne han angiveligt ikke finde hende i lufthavnen. Efterfølgende fik han den hjerteskærende nyhed, at hans kone var et af ofrene for terroristerne grusomme bomber.
- Hvil i fred lillesøster. Og styrke til alle os som ved, at det vil blive meget svært at leve med tanken om, at vi aldrig ser dig igen efter det korte liv, du fik, skriver offerets storebror Fernando Tapia på Facebook.








Aviserne dagen derpå
Terror i Bruxelles
Dette billede er gået verden rundt
I et panisk øjeblik tog den georgiske journalist Ketevan Kardava måske sit livs billede.
Den 36-årige korrespondent for Georgiens statslige TV befandt sig i ankomsthallen, da bomberne gik af, og mens panikken var total, valgte hun at tage sin telefon frem.
Her fangede hun den sårede kvinde i.
- Jeg var i chok. Det var rent instinkt. Alle var smurt ind i blod. De havde mistet deres ben. Alle sammen. Jeg blev ved med at se efter mine egne ben med mine hænder. Jeg ville føle dem, siger Ketevan Kardava til USA Today.
Derudover fortæller hun, at så snart det var klart for hende, skreg hun for hjælp.
Terror - 8 timer sidenMedier: Her er de tre lufthavns-terrorister
Efter bomberne flygede folk ud af luthavnen.
Ifølge det britiske medie The Sun er kvinden på billede en indisk stewardesse, der er mor til 2.
Angiveligt er kvinden i god behold og i sikkerhed på hospitalet. Familien har ikke haft mulighed for at tale med hende endnu, men den indiske ambassade har bekræftet, at hun er uden for livsfare.
Kvindens arbejdsgiver, Jet Airways, bekræfter ifølge The Sun historien. De oplyser, at hun stod og ventede på at boarde et fly fra Bruxelles til Newark i New York, da bomberne gik af.
Omkring klokken 08.00 fandt to eksplosioner sted i lufthavnen i Bruxelles, mens en tredje bombe er blevet fundet i lufthavnen.
Den belgiske statsanklager har bekræftet, at der i lufthavnen var tale om et selvmordsangreb. Ifølge den lokale borgmester havde terroristerne sprængstof i deres bagage.
Det formodes, at brødrene Khalid og Brahim El Bakraoui samt en 24-årige Najim Laachraoui står bag.


Europa i sorg






News-7 Udsendelse: Terror i Bruxelles
Terror i verden
Billeder vi aldrig glemmer
Se billederne vi husker fra nogle af de seneste årtiers mest voldsomme terrorangreb.
De uhyggelige billeder fra angrebet i Bruxelles tirsdag præger disse dage avisernes forsider verden over. Terrorofre i alle aldre med frygt og fortvivlelse malet i deres ansigter.
Vesten har de seneste årtier oplevet en lang række terrorangreb – fra 9/11 i USA til de seneste angreb på Paris og Bruxelles.
Vi har samlet en række ikoniske billeder, der for altid vil stå som et vidnesbyrd på terrorangrebene.
* 23. marts 2016, Bruxelles: Mindst 31 blev dræbt, mens 270 er såret ved angreb mod lufthavn og metrostation i Bruxelles.
* 13. november 2015, Paris: Tre hold terrorister slog til ved fodboldstadionet Stade de Paris, hvor en landskamp mellem Frankrig og Tyskland var i gang, på flere restauranter og cafeer og på spillestedet Le Bataclan under en rockkoncert. Mindst 130 døde, 300 blev såret.
* 14. og 15. februar 2015, København: Den 22-årige Omar Hussein dræbte to civile og sårede seks politifolk, før han selv blev dræbt af politiet.
* 7. januar 2015, Paris: 13 mennesker blev dræbt og en række personer såret, da to væbnede personer angreb det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Dagen efter blev fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked. Politiet skød de tre gerningsmænd.
* 15. april 2013, Boston: To bomber bragt til sprængning tæt på mållinjen ved Boston Marathon. Ved sprængningen af de to bomber omkom tre personer, mens 183 blev såret.
* 22. juli 2011, Oslo og Utøya: 77 mennesker blev dræbt og 90 såret i to angreb, som nordmanden Anders Behring Breivik stod bag. Otte mennesker blev dræbt af en bombe i regeringskvarteret i Oslo, og 69 blev skudt og dræbt på øen Utøya.
* 7. juli 2005, London: 52 rejsende mistede livet, da fire selvmordsbombere inspireret af al-Qaeda sprængte sig selv i luften på tre undergrundstogstationer og en bus.
* 11. marts 2004, Madrid: Et angreb kostede 191 mennesker livet, mens 1700 blev såret, da ti bomber eksploderede på fire tog i morgentrafikken.
* 11. september 2001, USA: Terrorister slog til mod en række mål i USA, hvor blandt andet World Trade Center og Pentagon blev ramt. Antallet af dødsofre for angrebene er 2973.













Terror i Bruxelles
Dette billede er gået verden rundt
Manden med hatten', 'Manden med den hvide jakke' eller 'Den tredje mand'. Europas formentlig mest eftersøgte mand er stadig på fri fod.
Det er ikke lykkes belgisk politi eller andet europæisk politi at finde den overlevende af de tre gerningsmænd bag angrebet i Bruxelles-lufthavnen Zaventem.
Kort før angrebet tirsdag morgen blev han fanget på et overvågningskamera i lufthavnen sammen med to mænd, der kort efter sprængte sig selv i luften og tog mindst 11 personer med i døden. Den eftersøgte efterlod en taske med ikke-detoneret sprængstof og flygtede fra lufthavnen.
Gerningsmanden bag angrebet ved metrostationen Maelbeek sprængte også sig selv i luften, men torsdag morgen spekulerer den franske avis Le Monde og , i, at der kan have været flere gerningsmænd bag metroangrebet.
Før eksplosionen fangede et overvågningskamera selvmordsbomberen med en anden mand med en stor taske ved sin side. Ifølge RTBF er det uklart, om politiet kender mandens identitet, og de er også usikre på, om han slap levende fra terrorangrebet i metroen.
Status torsdag formiddag er altså, at tre af gerningsmændene er døde, og én person - måske to - er på flugt.
Angrebene i lufthavnen og metroen i Bruxelles har kostet 31 personer livet. Derudover er omkring 300 såret, hvoraf 61 af dem stadig er i kritisk tilstand.


Terror
Der er forbindelse mellem terror i Paris og Bruxelles
Der er en forbindelse mellem det blodige angreb i Bruxelles i tirsdags og det der skete i Paris i november. Det bekræfter chefen for Europol, Rob Wainwright.
Onsdag fortalte en række belgiske medier, at der er fundet dna og fingeraftryk fra en af gerningsmændene fra Zaventem Lufthavnen på sprængstofbælter brugt i forbindelse med angrebene i Paris i november. Den forbindelse bekræfter Europol-chefen altså nu.
I det samme advarer Rob Wainwright om, at terrornetværket bag angrebene i Paris og Bruxelles er større end først antaget.
- Vi er bekymrede over, at det netværk, som vi er ved at afdække, er mere udbredt, end vi først frygtede, siger han.
Rob Wainwright kalder truslen fra terrornetværket den mest alvorlige i det seneste årti.
- Det truer ikke kun Frankrig og Belgien, men en række europæiske lande på samme tid, siger Europol-chefen.

Terror
DNA fra bruxelles terror fundet i Paris
En af de 2 personer, der sprængte sig selv i Zaventem Lufthavnen i Bruxelles, var formentlig også indblandet i angrebene i Paris i november.
Den belgiske avis RTBF og en række andre udenlandske medier skriver, at hans fingeraftryk og dna er fundet på de sprængstofbælter, der blev brugt i forbindelse med angrebene i Paris, hvor 130 personer blev dræbt.
De 3 gerningsmænd fra Zaventem Lufthavnen blev fanget på et overvågningskamera kort inden tirsdagens angreb. 2 af dem er døde. 1. person er stadig på fri fod.
- Det er en person, som man jager over hele Europa, og politiet er på udkig efter, om andre mennesker kan have hjulpet de her brødre, som har gennemført terrorangrebene, fortæller politiet i Bruxelles
Den ene bror, Ibrahim el-Bakraoui, sprængte sig selv i lufthavnen. Den anden, Khalid el-Bakraoui, detonerede sin bombe i metroen ved Maelbeek.

Terror
Anden selvmordsbomber identificeret
Ved terrorangrebet på Belgiens lufthavn 22. marts blev 2 bomber udløst. Brahim El Bakraoui er blevet identificeret som den første selvmordsbomber ved attentatet i lufthavnen. Den anden bombemands identitet har hidtil ikke været klarlagt, men han er nu blevet identificeret som Najim Laachraoui.
Det bekræfter den belgiske anklagemyndighed.
De belgiske anklagemyndigheder bekræfter også, at de nu har fundet Najim Laachraouis DNA i teatret i Paris, hvor der om aftenen 13. november 2015 blev dræbt 89 mennesker. I alt slog terroristerne 130 mennesker ihjel den aften, men nu er Najim Laachraouis DNA altså fundet i teatret, som linker ham til terrorangrebene på Paris sidste år.

Overlevede fra Bruxelles
- Jeg havde blod over alt
Jeg var stort set vågen under hele forløbet.
Sådan lyder det fra 19-årige Mason Wells, der overlevede mirakuløst terroratentattet i Bruxelles. Han stod kun 10-15 meter fra den første bombe, der sprang i lufthavnen og var derfor meget tæt på døden.
Det er heldigt, at han overhovedet er i live.
- Jeg hører et kæmpe brag, og bliver løftet op i luften. Jeg kunne mærke, at jeg begyndte at få det rigtig varmt og koldt på samme tid. Jeg var smurt ind i blod, fortæller han.
Amerikanske Mason Wells er allerede blevet opereret for sine skader. Men han har efter sigende stadig alvorlige brandskader i ansigtet og på hænderne.
Han har ligeledes fået beskadiget sine akillessene på benene, og er blevet ramt ad adskillige fragmenter på sin højre side af kroppen.
Det er derfor enormt imponerende at 19-årige Mason Wells formodede, at slæbe sin egen krop ud af lufthavnen inden den anden bombe sprang.
- Jeg føler mig meget heldig. siger han.
Det er ikke første gang, at Mason Wells overlever et terrorattentat. Han har nemlig oplevet terroren helt tæt på.
Den 19-årige amerikaner fra den amerikanske stat Utah befandt sig både i Boston og Paris, da de to byer blev ramt af terror, og nu ligger han altså hårdt såret efter terrorbomberne i Bruxelles.
Mange medier har derfor erklæret ham, som værende verdens mest uheldigste mand. Men dette billede genkender han ikke. Tværtimod.
- Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg er endt i sådan nogle situationer. Men jeg har i hvert fald haft en gud bag mig, som har beskyttet mig hver gang, fortæller han.

Terror i Bruxelles
Der er døde fra hele verden
Flere udlændinge er blandt dødsofrene for terror i Belgien. De er blandt andet fra Holland, Kina, USA, Storbritannien, Peru.
Selvmordsbomberne i byens internationale lufthavn har skabt store ødelæggelser og efterladt meget medtagne ofre, både døde og levende.
Der er knapt 300 sårede, og det går langsomt med identifikationen af de mindst 31 dødsofre.
Der er identificeret adskillige udlændinge blandt dødsofrene. Det gælder en bror og en søster fra Holland, en kineser, en brite, en peruaner, og desuden siger amerikanske embedsmænd, at der er identificeret 2 dræbte amerikanere.
Men officielt er der kun sat navn på 4 af dødsofrene. Det er en kvinde fra Peru, en britisk mand samt to belgiske mænd.
Patologer fortsætter med at undersøge dødsofre fra gerningsstederne for at finde spor, der kan føre til identifikation. Der er omkring 30 eksperter på den makabre opgave.
Der er oprettet en Facebook-side, hvor bekymrede pårørende, venner, kolleger eller andre kan lægge informationer om de savnede.
Der er lige nu fotos af mange forskellige mennesker. Unge som gamle. Mennesker fra Belgien og resten af verden.
Det menes, at de døde og sårede er fra omkring 40 forskellige lande.


News-7 Udsendelse: Sidste nyt fra angrebet
Terror i Bruxelles
Eftersøgt terrorist tilstår
Den terrorsigtede Mohamed Abrini har under en afhøring fortalt, at han er "manden med hatten", der ses på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles i forbindelse med selvmordsangrebet 22. marts.
Det siger Belgiens statsanklager
- Vi konfronterede ham med videobeviser, som vores specialenhed har forberedt. Han blev nødt til at indrømme, at det var ham, siger en talsmand for statsanklageren i en udtalelse.
Belgisk politi havde offentliggjort billeder af manden med hatten og bedt offentligheden om oplysninger, der kunne føre til pågribelsen af ham.
Politiet var særligt interesseret i at finde den jakke, han smed fra sig, efter han forlod lufthavnen.
- Han tilstod at have været på gerningsstedet. Han forklarede, at han smed sin jakke i en skraldespand og solgte sin hat bagefter, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP i meddelelsen fra anklagerens kontor.
Den 31-årige belgisk-marokkaner var en af seks anholdte under en stor politiaktion i Bruxelles-området.
'Manden med hatten' er en mand iført bøllehat, som på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.
Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad sidste år.
Abrinis rolle i angrebet i Paris er endnu ikke fastslået. Men ud over, at han blev set sammen med Abdeslam, er hans fingeraftryk også fundet i en bil, der blev benyttet under angrebet, samt i nogle af de lejligheder, gerningsmændene har benyttet i Bruxelles.

